Meld din interesse
Øvre-Steinaunet_Eksteriør_Vinkel-04_v1_3destate.no.jpg

Satte ny standard for betongbransjen

På grunn av utydelige formuleringer i den nasjonale betongstandarden har det lenge blitt brukt betong med unødvendig høy kvalitet, som igjen har ført til høyere utslipp. Dette oppdaget vår prosjekteringsleder Sigbjørn Faanes i Veidekke Entreprenør. 

Ved å optimalisere valget av betong vil vi nå kunne spare over 40 tonn CO2 utslipp bare på det første byggetrinnet på Øvre Steinaunet. Etter oppdagelsen har den nasjonale betongstandarden blitt omformulert – slik at det blir enklere å velge riktig betong, og kutte store utslipp i hele byggebransjen.

20190808_cam01-happyBRUK.jpg

Helt fra begynnelsen har man jobbet aktivt for å få ned klimapåvirkningen av betongen – selve bæresystemet i bygget. Først igjennom optimalisering av konstruksjonen og deretter igjennom valg av riktig betong. Og det var i arbeidet med å optimalisere betongvalget at Veidekke, med Faanes i spissen, avdekket en etablert tolkning av en unøyaktig beskrivelse i betongstandarden.

Med god hjelp fra TU.no fikk vi satt dette på dagsorden, og som resultat er teksten i betongstandarden endret. På den måten blir det enklere å velge riktig betong, og bransjen kan spare 40-50.000 tonn CO2 – og en god del penger – i året.

Les mer i artikkelen fra TU.no (krever abonnement).

Registrer deg og få prospekt

Da vil meglerne våre ta kontakt, i tillegg til at du får nyhetsbrev med siste nytt fra prosjektet.

*
*
*
*
*

Les vår personvernerklæring

Kontakt våre meglere